Развивайте се духовно чрез всекидневна практика

Какво означава това?

За различните хора е различно. Някои от вас веднага ще отхвърлят самата идея и сигурно ще поискат да прескочат тази стъпка.  Независимо от това дали вярвате, или не в Бога, дали търсите връзка с него, или не, пак можете да опитате тази стъпка. Да се развивате духовно всъщност означава да следвате пътя, който сте избрали. Дори и ако сте абсолютна атеистка, това не ви пречи да се насладите на залеза или на друга природна гледка, както и на спокойствието по време на разходка. Тази стъпка включва всичко, което разширява вашите хоризонти. Установете какво ви носи мир и ведрина и отделете известно време, поне половин час на ден, за да го упражнявате. Независимо колко обезсърчаващо изглежда, това може да ви донесе облекчение и дори удобство.

Ако не сте сигурна дали съществува нещо като висша сила във вселената, опитайте се да действате така, сякаш вярвате в това, дори и да не вярвате. Прехвърлянето на нещата, с които не можем да се справим, на по-висши сили от нас, може да ни донесе огромно успокоение.  

Да се развивате духовно независимо от религията, която изповядвате, означава в основни линии да се откажете от упоритостта, от решимостта да накарате нещата да стават по начина, по който вие смятате, че би трябвало да стават. Вместо това трябва да приемете факта, че всъщност не знаете кое е най-доброто за вас или за другия човек в дадена ситуация. Може да съществуват изходи и решения, за които не сте подозирали, или това, от което сте се страхували и сте се опитвали всячески да предотвратите, е точно онова, от което се нуждаете. Упоритостта означава да вярвате, че имате всички готови отговори. Като отказвате да упорствате, разкривате желание да изчакате някой да ви покаже пътя. Означава още да забравите страха (всяко „ами ако") и отчаянието (всяко „само ако") и да ги замените с положителни мисли за вашия живот.

Какво е необходимо, за да се развивате духовно?

Необходимо е първо желание, а не вяра. Много често след желанието идва и вярата. Ако не искате вяра, вероятно няма да я имате, но въпреки това ще намерите повече покой, отколкото сте имали преди.

За да преодолеете стария начин на мислене и чувстване и за да замените сегашните си вярвания с нови, се налага да се научите да изричате твърдения. Изричането на положителни твърдения може да промени живота ви, независимо дали вярвате в по-висша сила, или не. Използвайте някои от твърденията, дадени в Приложението, или още по-добре - измислете си сама свои собствени. Направете ги изцяло положителни и ги повтаряйте при всяка възможност наум или на висок глас. За да започнете, ще ви дам един пример: „Вече не страдам. Животът ми е изпълнен с радост, просперитет и удовлетворение".

Защо е необходимо да се развивате духовно?

Без духовно развитие е почти невъзможно да се откажете от ръководенето и контролирането и да повярвате, че нещата могат да станат и по този начин.

Духовната практика ще ви успокои и ще ви помогне да промените ситуацията си от положение на жертва в посока към промяна и развитие.

Тя е източник на сила при криза. Когато чувствата и обстоятелствата ви смазват, имате нужда от опора, по-силна от вас, на която да се облегнете.

Без духовно развитие е почти невъзможно да се откажете от себеналагането, а без да се откажете от себеналагането, няма да можете да преминете към следващата стъпка. Няма да престанете да ръководите и контролирате мъжа във вашия живот, защото все още вярвате, че това е ваше задължение. Няма да можете да предоставите контрола над неговия живот на сила, по-висша от вас самата.

Какво би станало, ако се развивате духовно?

Вие сте освободена от огромната отговорност да се справяте с всичко, да контролирате партньора си, да предотвратявате нещастия.

Притежавате средства за намиране на успокоение, за което не се налага да манипулирате когото и да било какво да прави или какъв да бъде. Никой няма да се промени, за да се чувствате добре вие. Достъпът ви до духовна храна поставя живота и щастието ви под ваш контрол и ги прави по-малко уязвими от действията на другите.

"Параноя на страстта", Робин Норууд, изпратено от приятел

 

Полезни връзки

instrukcii.info