Жените,които са пристрастени към връзката с мъж

 

          1. Характерното е, че произхождате от дисфункционално семейство, в което емоционалните ви нужди не са били удовлетворявани.

   2. След като не сте получила достатъчно родителски грижи, се опитвате да запълните косвено тази незадоволена нужда, като се превръщате в дарителка на обич, особено към мъже, които в някаква степен са нуждаещи се.

    3. Тъй като навремето не сте съумяла да промените родителите си, или поне този, на когото особено сте държала, в сърдечни и любещи покровители, за каквито сте копнеела, изпитвате дълбоко разбиране към познатия тип емоционално безразличен мъж, когото вероятно ще се опитате да промените чрез любовта си.

   4. Основен мотив, за да предпазвате връзката ви от разпадане, е страхът да не бъдете изоставена.

   5. Почти нищо не е много неприятно, не отнема много време или не струва много скъпо за вас, стига да „помогне" на  мъжа, с когото сте обвързана.

.         6. Свикнала да не получавате любов в личните си взаимоотношения, вие сте решена да чакате, надявате се и се стремите да бъдете харесвана повече.

          7. Готова сте да поемете основната отговорност, вината и обвиненията във всяка една връзка - много повече от 50%.

          8. Оценявате се пагубно ниско и дълбоко в себе си че вярвате, че заслужавате да сте щастлива. Напротив, смятате, че трябва да си спечелите правото да се радвате на живота.

          9. Отсъствието на необходимата сигурност в детството ви сега се проявява като отчаяна нужда да контролирате хората и ситуациите с оправданието, че искате „да сте полезна".

          10. В една връзка живеете много повече с представата как би могла да се развие тя, отколкото с реалното ви място в нея.

          11. Пристрастена сте към мъже и към емоционално страдание.

          12. Има вероятност да сте предразположена емоционално и нерядко биохимически към пристрастяване към опиати, алкохол и/или определени храни, особено сладките.

          13. Ако сте привлечена от хора с проблеми, които трябва да се разрешат, или сте оплетена в несигурни, хаотични и емоционално болезнени ситуации, вие избягвате да поемате отговорност към самата себе си и да се съсредоточите върху собствените си проблеми.

          14. Възможно е да проявявате склонност към депресии, които се опитвате да потиснете, отдавайки се на възбудата от една нестабилна връзка.

          15. Не ви привличат внимателни, уравновесени, отговорни мъже, които проявяват интерес към вас. Подобни „приятни" мъже са ви скучни.

 

 

 Из'Параноя на страстта'Р.Норууд, изпратено от приятел

 

Полезни връзки

instrukcii.info