Силата на подсъзнанието

 

   ... Има някои заболявания, при които хипнозата помага направо като вълшебна пръчица! За да илюстрирам това, ще ви припомня един случй от практиката си.

   На какво е способен човек в хипнотично състояние?

   При хипноза показваме на клиента нажежен до червено метал и му съобщаваме, че ще му го лепнем на гърба. А на гърба му допираме пръст или хартийка, без значение. И веднага на мястото се издува мехур от изгорено, после остава белег за цял живот.

   Това показва, че подсъзнанието си е спомнило за предишни реакции на изгаряне, подсъзнанието е пратило такъв импулс в съответния участък, че се появава истинско опарване с истински белег.

   Минава определено време – два-три месеца, може и година. Викаме същия човек, хипнотизираме го и му казваме: „ Онзи път ти допряхме хартия, няма как да имаш изгорено”. До няколко седмици белегът изчезва.

   Веднъж направихме изследване в център по изгарянията. За експеримента поканихме основно жени. Защо?

   Защото жените са луди на тема красота, а мъжете се отнасят към белезите като към допълнителен свой чар, т.е. „белегът краси мъжа”.

   Подбрахме група от около двайсет души. Десет, двайсет, двайсет и пет години пациентите бяха прекарали с белези. Подбрахме хора с около 30-40 процента изгаряния по кожата.

   Една рекордьорка имаше 75 процента повърхностно изгаряне. Лекарите знаят, че при такава степен на изгаряне човек умира. И фактът, че е оживяла, беше феноменален. Значи има в характера си, в мозъка си нещо, което й е помогнало да оцелее!

    Докарахме до транс групата доброволци. По времева линия в паметта им стигнахме до момента на изгарянето. И в този времеви отрязък сменихме реалното изгаряне със сън – сякаш са сънували, че имат изгаряне.

   И какво мислите? Изгарянията на почти цялата група изчезнаха. Махнаха се белезите, страшните червени петна, но в зоните на изгарянията нямаше коса.

   И ето, че се възстанови нежната кожа, възстанови се окосмяването, възстановиха се космените фоликули. Как да си го обясним?

   Къде и какво трябва да имаме по тялото, какво и как, на кое място – това се записва на генетично ниво. Оказа се, че човек може да получи достъп до генетичната си памет, до дълбокото подсъзнание. Разбирате нали?

 

   Оказа се, че човек може съзнателно да управлява несъзнателните процеси! И то без хипноза! В състояние на хипноза вие сте пасивни, хипнотерапевтът е активен.

   Но вие собственоръчно можете да влагате в подсъзнанието си нужната информация. По време на тази дейност сте активни. Вие самите работите, вие самите дирижирате оркестъра на живота си.

   Остана най-малкото: да се досетим, да усетим как да го направим. И да го направим!

 

 

 

 

„Къде на майната си зимуват звездите по пладне, или как да прилапаме един милион решения”, М. Норбеков, изд. „Жануа ‘98”

 

Полезни връзки

instrukcii.info