Един ден, в който съзнателно отделяме миналото от бъдещето

 

   „Всеки човек има нужда от почивен ден.Един ден, в който съзнателно отделяме миналото от бъдещето. Работа, любовници, семейство, шефове и приятели – всички те могат един ден да съществуват без нас и ако егото ни позволява да признаем – те могат да съществуват без нас вечно.

   Всички заслужаваме почивен ден, в който не се изправяме лице в лице с проблеми, не търсим никакви решения. Всеки от нас има необходимост да се оттегли от грижите, които никога няма да ни изоставят. Имаме нужда да прекараме часове в безцелно скитане или да седим на пейка в парка, наблюдавайки мистериозния живот на мравките и покрива от корони на дърветата.

   Почивният ден действа тонизиращо като пролетни сокове. Може да прогони завистта, да промени нерешителността и да обнови духа.“

                                                                                                                                Мая Ангелоу

   Редовно трябва да обновяваме духа си. Това се налага заради натоварения ни живот.

   Претрупани сме с дейности. Твърде сериозни сме. Прекалено пораснали сме. Нищо чудно, че децата често ни сматат за скучни. В много отношения сме точно такива. Необходимо е да се върнем назад към корените и инстинктите си. Да внесем повече баланс. Имаме нужда от забавление и за да го постигнем, трябва да сме по-изобретателни и спонтанни. Да сграбчваме възможностите, които ни предоставя животът, където и когато и да било. (Виж „Децата посочват пътя“, „За децата“ – бел. на админа).

 

 

„Практика на щастието“, Джон Кехоу, изд. „Феникс“

 

Полезни връзки

instrukcii.info