Да се научим да се доверяваме на живота

 

 

   Всичките ни проблеми изглеждат толкова по-прости, когато се научим да се доверяваме. Съществува мистериозна сила и ритъм, които ни помагат в най-необикновените моменти. А те идват по-често и повече при тези, които са се научили да подхождат с вяра в непознатото.

   Неоходимо е да оставим място в ежедневието си за необяснимото и загадъчното. Да предпочетем да мислим, че добрите неща могат да се случат и на нас. Не през цялото време, но често и достатъчно постоянно трябва да имаме доверие на живота.

   Аз вярвам в чудеса. Смятам, че има велика загадъчна сила, която противостои на логиката и обяснението, че понякога невъзможното е възможно. Когато и да се окажа в наистина сложна ситуация и без, на пръв поглед, възможно решение, аз си задавам въпроса: „Трябва ли да се случи чудо, за да се измъкна?“. Ако мога да отговоря с „да“, си отдъхвам. „Това е всичко – просто чудо. А аз само се притеснявах.“ Странно, но писаното упражнение виниги ми действа окуражаващо. Тогава мога да се отпусна и да чакам още нещо да се появи.

   Осъзнаването на факта, че животът е изпълнен с мистерия, отваря вратата на възможността да стане нещо напълно неочаквано, често когато най-много се нуждаем от него.

 

 

„Практика на щастието“, Джон Кехоу, изд. „Феникс“

 

Полезни връзки

instrukcii.info