Животът винаги ни предоставя избор

  

   Всеки от нас е призован да бъде смел и да се доверява на вътрешния си глас. Не можете да го пренебрегнете. Ние много добре знаем кога да следваме този глас и кога – не. И както учи историята...(виж „Практика на щастието“, Джон Кехоу, изд. „Феникс“, стр.15),  ние сме предопределени да бъдем безстрашни в различни етапи от живота си. Поради това всеки ден ни предоставя възможности да бъдем непоколебими и дръзки.

   Когато разсъждавате разумно, не се поддавате на страха, играете на сигурно или позволявате на другите да вземат решения вместо вас, тогава нещо се губи. У вас се разтвяря бездна, която не можете да бъде запълнена с нищо. И си давате сметка, че сте отказали на зова. Другите може и да не го разберат, те може и да ви хвалят за избора ви, но вие си знаете. И всеки ден, в който се опитвате да го опровергавате, усещате как вашата цялост, вашите цел и жажда  за живот изтичат през зейналата дупка.

    Но, когато откликнете на зова, всяка клетка от тялото ви се пробужда. Животът и съзнанието у вас увеличават силата си. Дори и светът около вас да се срутва, вие се чувствате непобедим като войн на колесница и всичко във вас казва „ДА“. Може и да не сте наясно, каква ще е следващата ви стъпка, но приключението вече е започнало, а какво приключение само!

   „Съдбата поощрява само смелите“, казва Рупърт Мърдок , и е прав. Има провидение, поредица от желани събития, когато се вслушате в зова. Ще намерите отворени врати,появяващи се възможности и ръце, протегнати за да ви помогнат по вашия път...

   Не всички съдби са наши, за да бъдат изживяни и изследвани. Носим в себе си стотици съдби. В зависимост от уникалните обстоятелства пред нас ще се изправят многобройни възможности тогава, когато действаме храбро. Ние никога не сме притиснати, защото животът винаги ни предоставя избор.

 

 

„Практика на щастието“, Джон Кехоу, изд. „Феникс“

 

 

 

  

 

Полезни връзки

instrukcii.info