Не вярвайте на собствените си граници и ограничения

 

   Почти всичко в този свят на илюзия е лъжа. Ето защо аз моля своите ученици да следват три правила, за да видят истината.
   Първото правило е: Не ми вярвайте.  Не трябва да ми вярвате, а да мислите и да правите избори. Вярвайте в каквото искате според това, което казвам, но само ако има смисъл за вас, ако ви прави щастливи. Ако то ви води към вашето пробуждане, тогава изберете да вярвате. Аз съм отговорен за това, което казвам, но не съм отговорен за това, което вие разбирате. Ние живеем в напълно различни сънища. Това, което казвам аз, дори то да е абсолютна истина за мен, то не е непременно истина за вас. Първото правило е много лесно. Не ми вярвайте.
   Правило номер две е малко по-трудно: Не вярвайте на себе си. Не вярвайте на всички тези лъжи, които си казвате – всички тези лъжи, на които никога не сте избирали да вярвате, но сте били програмирани да вярвате. Не вярвайте на себе си, когато казвате, че не сте достатъчно добър, че не сте достатъчно силен, че не сте достатъчно интелигентен. Не вярвайте на собствените си граници и ограничения. Не вярвайте, че не заслужавате щастие и любов. Не вярвайте, че не сте красиви. Не вярвайте в това, което ви кара да страдате. Не вярвайте в собственото си нещастие. Не вярвайте на собствения си Съдия или на собствената си Жертва. Не вярвайте на вътрешния глас, който ви казва колко сте глупави, който ви казва да убиете себе си.  Не му вярвайте, защото това не е истина. Отворете ушите, отворете очите и сърцето си и слушайте. Когато усетите, че сърцето ви води към щастието, тогава направете избора и се придържайте за него. Но не си вярвайте, само защото вие го казвате, тъй като повече от 80% от това, в което вярвате е лъжа. То не е истина. Второто правило е трудно: Не вярвайте на себе си.
   Правило номер три гласи: Не вярвайте на никой друг.  Не вярвайте на другите хора, защото във всеки случай те лъжат през цялото време. Когато нямате повече емоционални рани, когато вече нямате нужда да вярвате на другите хора само за да бъдете приети, ще виждате всичко много по-ясно. Можете да видите дали е черно или бяло, дали го има или го няма. Това, което сега е правилно, може би след няколко минути няма да бъде. Това, което сега не е правилно може би след няколко минути ще бъде правилно. Всичко се променя толкова бързо, но ако сте осъзнат можете да видите промяната. Не вярвайте на другите, защото те ще използват вашата глупост, за да манипулират ума ви. Не вярвайте на никой, който ви казва, че идва от Плеядите и иска да спаси света. Лоши новини. Ние не се нуждаем от никой, който да дойде, за да спаси света. Светът не се нуждае от същества от друг свят, които да дойдат отвън, за да ни спасят. Светът е жив, той е живо същество и той е много по-интелигентен от всички нас взети заедно... Вие създавате вашия собствен сън за рая, никой не може да го създаде вместо вас. Нищо друго освен здравия ви разум не ще ви заведе до вашето щастие и съзидание. Правило номер три е трудно, защото ние имаме необходимостта да вярваме на другите хора. Не им вярвайте.
   Не ми вярвайте, не вярвайте на себе си и не вярвайте на никой друг. Като не вярвате, това което не е истинско ще изчезне като дим в този свят на илюзии. Всичко е такова, каквото е.  Вие не трябва да определяте какво е истина, не е необходимо да я обяснявате. Истина не се нуждае от ничия подкрепа. Вашите лъжи се нуждаят от подкрепата ви. Вие се нуждаете да измисляте лъжи, за да подкрепите първата лъжа, след това втората и т.н. Създавате огромна структура от лъжи и когато истината излезе всичко се разпада. Но така стоят нещата. Не е необходимо да обвинявате себе си затова, че лъжете.
   Повечето от лъжите, в които вярваме просто се разсейват като спрем да им вярваме. Всичко, което не е истина няма да издържи на скептицизма, но истината винаги надделява над скептицизма. Истината си е истина независимо дали вярвате или не. Тялото ви е направено от атоми. Не е необходимо да вярвате в това. Дали вярвате или не това е истина. Вселената е направена от звезди – това е истина независимо дали вярвате или не. Само това, което е истинско, ще оцелее, а това включва и представите, които имате за себе си.
Вече казах, че като деца ние нямаме възможността да избираме в какво да вярваме и в какво да не вярваме. Добре, сега е различно. Сега, когато сме пораснали ние имаме силата да направим избор. Ние можем да вярваме или да не вярваме. Дори ако нещо не е истина, ако изберем да му вярваме, можем да го направим просто, защото така искаме. Вие можете за изберете как искате да изживеете живота си. И ако сте искрени със себе си, ще знаете, че винаги сте свободни да правите нови избори.

 

"Умението да обчаш - Толтекска книга на мъдростта", Дон Мигел Руис

 

Полезни връзки

instrukcii.info