Да поемем риска да живеем
   Нужно е да поемаме рискове. Ще можем да си обясним чудото на живота само тогава, когато позволим на неочакваното да се случи.
Всеки ден Бог ни дава освен слънцето и един миг, в който можем да променим всичко онова, което ни прави нещастни. Всеки ден се преструваме, че не разбираме кога настъпва този миг, че той не съществува, че днешния ден е същия като вчерашния и няма да е по различен от утрешния. Но, който внимава, ще открие вълшебния миг. Той може би настъпва сутрин, когато заключваме вратата, или пък е в моментното мълчание, възцарило се след вечеря, в хиляди други неща, които ни се струват все същите. Този миг съществува- това е моментът, в който цялата сила на звездите прониква в нас и ни позвлоява да вършим чудеса.
   Понякога щастието е благословия, но в повечето случаи е завоевание. Вълшебният миг на деня ни помага да се променим, кара ни да тръгнем и да търсим мечтите си. Ще страдаме, ще преживеем трудни моменти, ще се сблъскаме с много разочорованния- но всичко това е преходно и няма даостави следи. Затова пък един ден ще можем да погледнем с гордост и вяра.
   Горко на оня, който се страхува да поеме рискове. Той може би никога няма да изпита разочарования, нито пък ще страда като тези, които следват мечтите си. Но, когато погледне назад- защото все някога поглеждаме назад- ще чуе сърцето си да казва; Какво стори с чудесата, чиито зрънца Бог пося в дните ти? Какво стори с дарбите, които твоя Учител ти повели? Погреба ги в дълбока яма, защото се страхуваше да не ги загубиш. И сега единственото, което ще оставиш след себе си, ще бъде сигурноста, че си пропилял живота си."
   Горко на оногова, който чуе тези думи. Защото ще повярва в чудесата, ала вълшебните мигове в живата му вече ще са отлетели.

 

"Край река Пиедра седнах и заплаках" Паулу Коелю

/Изпратено от Милена Йорданова/

 

Полезни връзки

instrukcii.info