Научете се да бъдете по-спокойни

   Когато ви дразнят малките недостатъци на близките ви /или на любимия човек/ и даже, когато ви се струва че ви е сполетяла най-голямата трагедията в живота ви, преди да започнете да удряте главата си в стената или да скачате от балкона, си кажете: картината не съвпадна! Не е съвпаднала картината на вашите очаквания и това, което се случва в реалността.

   Запитайте се : защо имате такива очаквания от реалността, които постоянно ви карат да се разочаровате?

   Например: любимият ви вече за кой ли път забравя да ви позвъни, /да дойде на среща, да ви поздрави за рождения ден, забравя как се казвате и т.н./, и това ви причинява огромни душевни страдания. Защо? Защото вие твърдо знаете как той трябва да се държи в тази ситуация. А той е направил нещо друго и вие го осъждате за това. Да, да, осъдили сте го – именно в това е причината за страданията ви. Вие не можете да приемете.Т.е. осъждате Живота в това му проявление , когато любимият ви забравя да ви звънне. И освен това, не се интересувате каква е причината за случилото се. Важното е, че той е трябвало да го направи /!/ и не го е направил /!!!/. Какъв подлец! А вие се изживявате като жертва на този подлец! Нещастна, но благородна.

   Ако не приемате Живота в такъв вариант, то на него ще му се наложи да ви даде поредния урок. И за свой „инструмент” той ще избере вашия любим, който непрекъснато ще прави това, което осъждате... при това без сам да разбира защо се получава така.

 

"Съвети за тези, които искат да встъпят в брак, за току що встъпващите и вече бракуваните‘‘, А.Свияш

 

Полезни връзки

instrukcii.info