Какво е важно да помним


1. Помнете, че вие и вашият любим по принцип сте две свободни личности, две свободни души и всеки от вас има свои собствени пътища, макар че в някакъв отрязък от време те могат да вървят заедно. Затова никой не се явява ваша собственост и вие не сте ничия собственост. Вашият партньор е свободна личност, независимо дали това ви харесва или не. Вие също сте свободен, а ограниченията, които сами си налагате са ваш доброволен избор. Партньорът ви също има право на този избор.

 2. Вие сте обичан дотолкова, доколкото обичате самия себе си. Ако самите вие не изпитвате любов към себе си, то партньорът ви няма как да ви направи по-щастлив.

 3. Започнете да си напомняте , че имате отношения със свободен човек, който е до вас само защото го желае, дори и това да е вашият съпруг /съпруга/. Възприемайте го не като собственост, а като добър гостенин във вашия живот /независимо от това,че имате общи деца/.

 4. Ако нямате важни дела във вашия живот, нямате цел, работа, нямате увлечения или хоби, накратко нещо, с което бихте се занимавали с удоволствие /домашните задължения не се вземат предвид/ , то , намерете си такова занимание! Като начало започнете с каквото и да е. В противен случай вашата самореализация ще започне и ще завърши с ревността!

 5. Спомнете си, че вие сте жена /мъж/, и към вас могат да проявят интерес повече представители на другия пол , а не само съпругът /съпругата ви/. Можете да си позволите флирт ,среща /или да стигнете до там, докъдето сте готов /. Но не напук на партньора си, с цел след това да му разказвате как „не си губите времето напразно!”, а просто за собствено удоволствие!

 6. Радвайте се на това, че партньорът ви се харесва и на други.Това означава, че той живее активно и интересно!

 7. Повишавайте самооценката си с помощтта на всички способи, които са ви известни.Започнете да обичате себе си. Ако човек обича себе си, ако си е самодостатъчен и щастлив, независимо от обстоятелствата, ако му е интересно със самия себе си и не се бои от самотата, то той е и по-малко ревнив. По-лесно му се удава да съхрани отношенията и му е по-лесно да пусне другия, пожелавайки му щастие.Колкото повече човек обича себе си, толкова по-близо е до състоянието на безусловна любов и с толкова по-голямо уважение се отнася към чувствата на другите. А безусловната божествена любов не познава ревността. В миналото са казвали: „Не е важно къде и с кого е любимият ти. Важното е , че го има”. Това е един от признаците на безусловната любов: ти си щастлив тогава, когато е щастлив и твоят любим, било то и с друг човек, а не с теб. Ти си готов да пуснеш своя възлюблен при друг, просто защото той ще се чувства по-добре там. А ти му желаеш само щастието.Това говори вече за твоето изключително високо духовно равнище, за духовна зрялост.

 8. Опитайте съзнателно да се откажете от контрола. Престанете да организирате разпити, да следите, да наблюдавате, да търсите подтекст в думите и постъпките. Пуснете любимия си /в този случй „да пуснете” не означава да се разделите или да го изоставите. Необходимо е да го пуснете на свобода вътре в душата си/.

 9. Повтаряйте за себе си следното твърдение:
„Аз съм божествено създание. Обичам себе си и съм щастлив независимо от обстоятелствата. С удоволствие споделям любовта и щастието си с другите. Уважавам правото на моя любим на свобода. Уважавам чувствата и избора му . Пускам го и му позволявам да прави това, което би искал. Вярвам в себе си и във Вселената. Във всяка ситуация се радвам на всеки миг от живота си”

 

“Съвети за тези, които искат да встъпят в брак, за току що встъпващите и вече бракуваните‘‘, А.Свияш

 

Полезни връзки

instrukcii.info