Защо жените искат да знаят и най-малките подробности?

 

   Като защитник на семейството, жената е програмирана да изучава подробностите.

   В миналото нейното оцеляване и това на децата й е зависело от способността й да създава връзки с останалите от групата. ( От способността й да контактува зависело получаването на информация за местата, където другите са намерили  корени, растения, плодове... По този начин , тя си спестявала от времето за търсене на храна, избягвайки безрезултатното лутане. От другите жени тя получавала информация за това как се отглеждат децата, как се приготвя и съхранява храната и как да се справи с раните и болестите.) Тази информация била от голямо значение и в случай, че мъжът не се върне от лов. Тя трябвало да е наясно с всяка подробност за състоянието на всеки член от групата, за да спечели помощ и подкрепа заради оцеляването на семейството й.

   Затова жената е съпричастна и днес към близките и приятелите, (не че иска да си пъха носа навсякъде). Дългосрочното оцеляване е програмирано в нейния мозък, затова тя иска да знае всичко за всеки член от нейния приятелски кръг и да е наясно как би могла да му помогне (респективно, в случай на нужда, да има информация кой каква помощ би могъл да й окаже, за да помогне на нея и семейството й).

 

Решение за мъжете:

 

  Разберете, че нуждата на жената да знае лични подробности е закодирана в психиката й и е свързана с оцеляването.

   Не се дразнете, когато ви разпитва. Изведете я на дълга разходка и говорете. Така и вие ще си дадете необходимата доза спорт и раздвижване и тя ще получи необходимите й подробности и ще бъде изслушана, т.е. освободена от стреса.

 

 

По „Защо мъжете лъжат, а жените плачат“, Алън и Барбара Пийз, изд. „Сиела“

 

 

 

Полезни връзки

instrukcii.info