Защо жените преувеличават?

 

   „Никога не ме подкрепяш!“

   „Никога не ме оставяш аз да реаша (да избера)!“

   „Винаги така постъпваш!“

   „Милион пъти съм те молила...“

 

   Вероятно познати на повечето мъже упреци. За жените са важни чувствата и емоциите. Те рядко преувеличават данни и факти, но тъй като емоциите са от твърде голямо значение за тях, те са склонни да придават огромен смисъл на всеки израз или действие.

   Решение за мъжете:

   Не спорете с жената. Казвайки: „никога“, „винаги“или „милион пъти“, тя няма предвид, че именно милион пъти е правила забележка за нещо. (Не се опитвайте да доказвате ,че не са милион, а само 19-20). Тя не брои всеки конкретен случай, (макар че винаги може да ви го припомни с час и дата). Тя просто иска да привлече вашето внимание върху важни за нея неща, за да не повтаряте отново и отново грешката си.

   Обикновено използването на думите: „винаги“, „никога“, „всеки път“ , означава, че достатъчно често сте засягали с това си поведение  чувствата й, и сте се доближили до критичната точка, т.е. до края на нейното търпение по този въпрос.

   Не я наричайте „царица на драмите и преувеличенията“. Просто погледнете отстрани  и се опитайте  да чуете истинските й чувства. Може би тя просто иска да получи повече внимание, уважение и зачитане на мнението й.

   Дайте й да разбере, че вие не виждате грешката си, но когато се успокои, тя може да ви обясни по какъв точно начин сте я засегнали, уверявайки я, че не бихте искали това да се повтори.

   Уверена в чувствата ви и желанието да я разберете, жената ще се почувства щастлива и обичана и ще ви „възнагради“ богато за това.

 

 

По „Защо мъжете лъжат, а жените плачат“, Алън и Барбара Пийз, изд. „Сиела“

 

 

Полезни връзки

instrukcii.info